Bilgisayar Atölyesi Olarak Müşteri Memnuniyetine Önem Göstererek Yıllardır Uzman Kadromuzla Garantili Olarak Hizmet Veriyoruz

Galeri

İletişim

Yakuplu Mahallesi Hürriyet Bulvarı 59. Sokak No: 28/A Beylikdüzü/İstanbul

0212 876 4707

Ekran Kartı Değişimi Ve Kod 43 Hatası Çözümü

Ekran Kartı Değişimi Ve Kod 43 Hatası Çözümü

Ekran Kartı Değişimi Ve Kod 43 Hatası Çözümü bünyemizde garantili ve hızlı olarak yapılmaktadır.

NVIDIA Ekran Kartı

Nvidia Laptop Ekran Kartı

Laptop Ekran Kartı Tamiri Ne Kadar?

Tüm bilgisayar kullanıcılarının başına gelen arıza durumlarının ilk sıralarında laptop ekran kartı arızası gelmektedir. Laptop GPU denilen ekran çipi bozulduğunda ne yapmalıyız? Ekran kartını değiştirmek gerekir mi? Yoksa değiştirmeden devam edebilirmiyiz? İşte bu sorulara bu makalemizde yer vereceğiz ve sizleri konu hakkında aydınlatacağız.

Laptop Ekran Kartı Nedir?
 

Diğer bir adıyla Graphic Processing Unit (GPU) yani grafik işlem birimi diye adlandırılan bu birim, dizüstü ve masaüstü bilgisayarınızda tüm grafik hatlarını ekrana yansımasını sağlayan birime ekran kartı denir. Fotoğraf düzenleme veya video düzenleme yaptığınızda GPU derecesinin yükselmesi gereklidir, ancak en önemlisi ekranınızda içerik göstermeye veya Windows işletim sistemini çalıştırmaya yardımcı olurlar. Ekran kartı olmadan ekranınız her zaman siyah olur, çünkü Microsoft Windows’u çalıştırmak için temel bir GPU, yani ekran kartı gerekir.

laptop ekran kartı
laptop ekran kartı

Esasında bilgisayarda ekran kartı olmadan da bilgisayar çalışır ancak, işlemleri ekrana yansıtan bir parça olmadığı için hesaplama ve disk içindeki verileri göremeyiz. Bundan dolayı anakart, işlemci, ram bellek ve hard disk ünitesinde olup biteni bize aktaran ekran kartı yani GPU birimidir. Oyun oynayacağınız zaman GPU’lar çok önemlidir çünkü oyunun akıcılığı öncelikle GPU’nun hızına bağlıdır. Bundan dolayı oyunlarda donma ve kasma sorunu genellikle ekran kartının yetersizliğinden kaynaklanır.

 

Laptop Ekran Kartları Neden Bozulur?

İsteriz ki bilgisayarımız ve ona bağlı olan birimler hiç bozulmasın, işlerimiz aksamasın ve masrafa girmeyelim. Ancak böyle bir durum sözkonusu değil. Çünkü tüm kullandığımız araç ve gereçlerin bir ömrü olduğu gibi laptop ekran kartı ve ekran çip biriminin bir ömrü bulunmaktadır.

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarımızda ekran kartının bozulması birçok nedenden olabilir ancak genellikle laptoplarda ekran çipi ısınmasından dolayı bozulur. Yani siz laptopun ekran kaytını çok fazla zorlarsanız ve o bölgede ciddi bir ısınma söz konusu olur. Bu nedenle laptoplar da soğutma sistemine çok fazla dikkat etmemiz gerekmekte olup yıllık ve aylık olarak laptop periyodik bakımlarını yaptırmanız gerekmektedir.

Eğer yaptırmazsanız laptop içinde bulunan işlemci ve sistem fanınız belirli bir süre sonra tozlanmadan dolayı işlevsiz kalması ve soğutma işleminin gerçekleşmemesi sonucunda bilgisayarınız ısınacaktır. Aşırı ısınma tüm elektronik ürünler için kötü sonuçlar doğurduğu için laptop ekran kartı arızası kaçınılmaz olacaktır.

Kod 43 Hatası

Kod 43 hatası, kullanıcıların karşılaştığı tipik bir Aygıt Yöneticisi hata kodudur. Bu hata, Windows Aygıt Yöneticisi bir aygıtı kısıtladığında, bu aygıt nedeniyle belirli sorunlar bildirildiği için oluşur. Hata kodunun yanı sıra, “Sorun bildirdiği için Windows bu cihazı kapattı” mesajı ile birlikte gelir.

Bu hata oluştuğunda iki olasılık vardır. Bunlardan biri aygıttaki fiziksel bir hatadır veya pencereler sorunu belirleyemez, ancak bilgisayarınıza bağlı aygıt sorundan etkilenir.

 

Bu hata, herhangi bir aygıtın Aygıt Yöneticisi’nde karşılaştığı sorunlardan kaynaklanabilir, ancak hata çoğunlukla USB aygıtlarında ve diğer benzer çevre birimlerinde görülür. Windows 10, Windows 8 veya Windows 7, herhangi bir Microsoft işletim sistemi bu hatayla karşılaşabilir. Dolayısıyla, herhangi bir cihaz veya cihaz çalışmıyorsa, öncelikle bunun 43 hata kodundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenin.

Kod 43 ile ilgili bir hata olup olmadığını belirleme

1. Bir tuşa basın Windows + R , Komutu yaz devmgmt.msc İletişim kutusunda, Keşfet.

 

2. İletişim kutusu açılacaktır.Cihaz yönetimi“.

 

3. Soruna bakan aygıtın yanında sarı bir ünlem işareti olacaktır. Ancak bazen, cihazınızdaki sorunları manuel olarak kontrol etmeniz gerekir.

 

4. Sorun olduğunu düşündüğünüz aygıt klasörünü genişletin. Burada yapacağız Sorun Ekran adaptörleri ile. Özelliklerini açmak için seçilen cihaza çift tıklayın.

 

5. Açtıktan sonra Cihaz özellikleri , Cihazın durumunu, düzgün çalışıp çalışmadığını veya bir hata kodu olup olmadığını görebilirsiniz.

6. Cihaz düzgün çalışıyorsa, aşağıda gösterildiği gibi cihazın durumu altında düzgün çalıştığını belirten bir mesaj görüntülenir.

 

7. görüntülenir Hata kodu 43 ile ilgili bir mesaj Cihazda bir sorun varsa cihaz durumu altında.

 

8. Gerekli bilgileri aldıktan sonra, “Katılıyorum“Kapalı”Cihaz yönetimi“.

Bir mesaj alırsanız “Cihaz düzgün çalışıyor, Herhangi bir cihaz ile ilgili bir sorun yoktur ve yine de bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Ancak, hata kodu 43 ile ilgili bir mesaj alırsanız, aşağıda listelenen sorun giderme adımlarını kullanarak düzeltmeniz gerekir.

Eğer sizin de Ekran Kartınızda bir sorun varsa Ekran kartı değişimi ve Kod 43 çözümü için bizi arayın garantili olarak hemen çözüme kavuşturalım.

Konuşmaya Başla
Yardıma mı ihtiyacınız var ?