Bilgisayar Atölyesi Olarak Müşteri Memnuniyetine Önem Göstererek Yıllardır Uzman Kadromuzla Garantili Olarak Hizmet Veriyoruz

Galeri

İletişim

Yakuplu Mahallesi Hürriyet Bulvarı 59. Sokak No: 28/A Beylikdüzü/İstanbul

0212 876 4707

Notebook
beylikdüzü notebook tamiri

Beylikdüzü Notebook Tamiri

Beylikdüzü notebook tamiri için neden bilgisayar atölyesini seçmelisiniz birlikte inceleyelim.

NOTEBOOK TAMİRİ

     Notebook tamiri büyük bir tecrübe, teknik bilgi ve ustalık gerektiren  bir iştir. Notebooklar masaüstü bilgisayarlara göre daha ufak parçalar içeren cihazlardır. Bu yapı da notebooklarda daha fazla problem çıkmasına neden olmaktadır. Notebooklarda genellikle donanım arızaları daha fazladır. Donanımsal problemler chipset arızaları, ekranların bozulması, kırılması , harddisklerde bozulmalar, anakart arızaları, ram arızaları şeklinde olur. Beylikdüzü Notebook Tamiri hizmetini garantili bir şekilde bizden alabilirsiniz

 Ekran (LCD) Arızaları

     Ekran Kırıkları

     Dizüstü bilgisayarlarda en karakteristik arıza biçimi ekran arızalarıdır. Çoğu zaman garanti kapsamı dışında olan ekran arızalarının en sık karşılalan biçimi ekran kırıklarıdır. Başlangıçta ekranda oluşan küçücük bir kırık bile zamanla büyüyerek tüm ekranı kaplayıp kullanılamaz hale getirebilmektedir.

     Ekranda Lekeler

     Ekranlarda ki arızalardan biri de yeşil renklerdir. Ekran arızaları da başlar da küçük olarak başlar sonradan büyür. Bu tür arızalar da uzmanlara gitmekte fayda vardır.

    Beylikdüzü Notebook Tamiri ve Ölü Piksel Hataları

     Ölü piksel hataları LCD ekranlarda karşılaşılan diğer bir sorundur. Ölü pikseller her zaman karşılaşabileceğiniz bir sorundur. Bunlar Ekranda siyah veya beyaz bir nokta olarak durur ve kaybolmaz. Bazı arka plan renklerinde kendini göstermez. Ekranda oluşan diğer arızalara göre en zararsız arıza ölü pikseldir. Ölü pikseller 3 piksele kadar garanti kapsamında değildir. Çünkü ölü pikselde 3 piksele kadar uluslararası kurallara göre arızalı sayılmamaktadır. 3 piksel boyutunu geçen garanti süresi devam eder ürünlerde de ekranın değiştirilmesi zorunludur.

    LCD İnvertör Arızaları

     İnvertör lcd ekranın bilgisayarın güç girişinden elektrik almasını sağlayan bir parçadır. İnvertörü arızalanan lcd ekranda görüntü arka planda belirli belirsiz olur. Bilgisayar açılır ama ekrana görüntü çok zayıf gelir. İnvertör olamadan ekran çalışır ama ışığı az olur.

     Beylikdüzü Notebook Tamiri ve Şarj Girişi ve Adaptör Arızaları

     Laptoplarda en sık karşılaşılan ve garanti kapsamında olmayan arızalardan biridir. Adaptörün şarj girişine çok sık ve dikkatsiz çıkartılıp takılmasıyla oluşur. Bu tür arızalarda bilgisayar hiç elektrik almaz ama dolu bataryayla çalışır.

     Adaptör arızaları adaptörün genellikle yüksek voltajda yanmasından kaynaklanan arızalardır. Çoğu firma şebeke voltajından yanan adaptörü bile garanti kapsamında değiştirmektedir. Ancak bunun için sadece adaptörü değil, bilgisayarı da adaptörle birlikte servise almak gerekmektedir. Adaptörü servise vermeden önce bilgisayarında yaklaşık 1 ay süreyle serviste kalacağını göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Kırık, kopma ve zedelenmeler kullanıcı kaynaklı arızalar içerisinde değerlendirilmektedir.

Anakart Arızaları     

Anakart arızaları dizüstü bilgisayarlarda çözümü ve telafi edilmesi en zor arızalardandır. Masaüstü bilgisayarlarda değiştirmek için yüzlerce seçeneğin olduğu anakart arızalarında dizüstü bilgisayarlar için seçenek çok sınırlıdır. Bazen anakart değişim fiyatları bilgisayarınızın fiyatını geçebilmektedir. Bunun için, dizüstü bilgisayarların anakart arızalarında değişim en son çözüm olmaktadır. Bu sebepten anakart arızalarınızı sadece uzman kişiler tarafından onarıma götürün. Ancak anakartta bga chipset değişimleri anakart maliyeti kadar olmasa bile maliyetli bir çözümdür.

     Sıvı Teması

     Anakart arızalarında geri dönüşü en zor olan arıza türlerinden biri anakarta sıvı temasıdır. Sıvı teması genellikle klavye üzerinden sızan geleneksel içeceklerimizden bilgisayara kısa devre yaptırmasından kaynaklanmaktadır. Sıvı temasına maruz kalan bilgisayar eğer çalışır vaziyetteyse hemen fişi çekilip bataryası çıkartılmalı. Ardından cihaz sıvı temasının olduğu yüzünün tersine çevirilip beklenmelidir. Eğer cihazın içine sızdıysa hiçbir şekilde tekrar açılmamalıdır. Ters çevrilen bilgisayar bir süre bekledikten sonra hiç çalıştırılmadan en yakın teknik servise götürülmelidir.

Çalışır durumda olmayan bir bilgisayar sıvı temasına maruz kaldıysa gene aynı şekilde kesinlikle açılmamalıdır. Fişi prize takılmamalı, bataryası çıkartılıp servise götürülmeli, serviste temizlenip düzenlendikten sonra kullanılmaya başlanmalıdır. Sıvı teması eğer sadece klavyeye zarar vermiş ve klavyeyi çalışmaz hale getirmişse klavye değiştirilmelidir. Klavyenin sıvı temasına maruz kalması durumunda tamir şansı yoktur.

HDD (Sabit Disk) ve RAM Arızaları

     Sabit disk, bilgisayarın içinde kayıtlı bütün programların kaydedildiği kalıcı bellekdir. Diski arızalanan bilgisayarın işletim sistemi çalışmaz veya donma ve kopyalama hataları verir. Dosya kopyalama sırasında hatalar verir. Ve çoğu zaman diskin bazı sektörlerinde oluşan hatalar nedeniyle kopyalama ve silme işlemleri yapılamaz. Genellikle format çekme işlemi sırasında ya da kopyalama sırasında farkedilir. Ya da işletim sistemi ve disk erişim hatası şeklinde kendini gösterir. Sabit disk arızalarının en tehlikeli ve telafisi güç olan bir işlemdir. Aynı zamanda arıza yapan diskin içindeki bilgilere erişilmesinin çoğu zaman neredeyse imkansız hale gelmesidir.

     Bellek arızalarında sabit disk arızalarında olduğu gibi veri kaybı olmaz. Bellek (ram) bilgisayarın geçici hafızasıdır. Burada kayıtlı bilgiler bilgisayar yeniden başladğında silinmektedir. Bellekte sadece bilgisayar çalışırken kullanılan programlar ve işletim sistemi geçici olarak tutulmaktadır. Belek arızaları genellikle işletim sistemi hata mesajı, sistem açılış hataları olur. Veya çalışma esnasında donma ve kilitlenmeler ve yavaşlama şeklinde kendini gösterir. Notebooklarda eğer sisteme özel bellek modülü kullanılmadıysa en kolay, hızlı ve maliyetsiz çözülebilen arızalar bellek arızalarıdır.

   Kapak ve Menteşe Kırıkları

     Dizüstü bilgisayarlarda kullanıcı kaynaklı garanti dışı çözümlenen arızaların en göze çarpanları dış yüzeyde meydana gelen kırılma, çizilme ve bozulma şeklindeki arızalardır. Bu tür arızalarda, kullanılan bilgisayarın modeli eskidikçe yedek parça bulma olasılığı düşmektedir. Bu durumda ve buna benzer diğer yedek parça ihtiyacı duyulan durumlarda, çok yaygın satılan ürün modelleri ve markaları kullanmak hem avantaj hem de dezavantajdır. Avantajı, ürün çok yaygın satıldığı için her yerde çok miktarda yedek parça bulunabilmesidir. Dezavantajı ise, çok satılan bir marka ve model bilgisayarın arızalanan parçalarının karakteristik olması ve herkesin aynı parçaları aramasıdır. Herkes aynı parçayı arayınca bulunuması zor , bulunan parçanın da fiyatı yüksek olmaktadır. Bazı dönemlerde kurumların kimi markalarla anlaşıp belirli modelleri çalışanlarına almaları durumunda bunun bir çok örneği yaşanmıştır. Bu durumun herkes tarafından bilinen en canlı örneği, öğretmenlere verilen bilgisayarlardır. Bu tür kampanyalarda alınan bilgisayarların çoğunun garantisi bitince yaptığı arızalar sonucu yedek parçası bulunamamış veya bulunmuşsa bile çok pahalıya geldiği için hurdaya gitmiştir.

     Bilgisayarın gövdesinde ve menteşelerinde meydana gelen arızalarda yetkili teksik servisten yeni orjinal yedek parça almak çok maliyetlidir. Bu tür arızalar genellikle başka bilgisayarlardan çıkartılan parçalarla ya da orjinaline eşdeğer yan sanayi ürünlerle uygun fiyata giderilebilmektedir.

  Klavye Arızaları

     Bilgisayarınızın sizinle iletişim kurduğu, sizden aldığı komutları sayısal dile çevirdiği insanla bilgisayar arası bağlantıyı sağlayan giriş aracıdır klavye. Klavyesi arızalan bilgisayarı kullanmak bir yana açmak bile zordur çoğu zaman. Klavye arızaları genellikle tuşların hiç basılmaması ya da bazı tuşların basılıp bazılarının basılmaması, basılan tuşlardan farklı ve çift karakterler çıkması şeklinde görülmektedir. Klavyeye yazılan karakterler farklı çıkıyorsa veya bazı tuşları hiçbir sorun görünmediği halde yazmıyorsa o klavyeyi değiştirmekten başka çare yoktur. Eğer klavyenin hiçbir tuşu basmıyorsa klavye bozulmuş veya klavyenin anakarta giren soketinde, anakarttaki klavye bağlantısını sağlayan devrede sorun çıkabilmektedir. Anakartaki devreyle ilgili bir sorun var da klavye değiştirildiği halde algılama olmuyorsa klavyeden daha vahim bir sorun var demektir.

     Klavye arızalarında karışlaşılan en masum ve en sık gürülen bir arıza türü de klavye tuşlarından bir ya da bir kaçının kazaya kurban gitmesidir. Bu tür sorunların kaynağı genellikle bilgisayardan çok bilgisayarın tuşlarını ilginç bulan ve tuşlara yoğunlaşan minik yaramaz çocuklardır! Klavyeden bir tuşun düşmesi durumunda bile genellikle klavyenin tamamı değişir. Şanslıysanız, aynı klavyeden bulunduran ve bazı tuşları benzer şekilde kaybolmuş olan klavye bulunduran bir servis bulmanız. Bunun için öncelikle servislerden klavyenin tuşunun bulunup bulunmadığının bilgisini alın. Eğer kaybolan tuşu tutturan platformdaki tırnak tamamen kırılmadıysa ve aynı tuşa sahip başka bir klavye bulabildiyseniz yeni klavyenin masrafının yarısından fazlasından kurtuldunuz demektir.

     Klavye arızası sayılmamakla birlikte, yurtdışından gelen klavyeleri türkçeye çevirmek veya Q olan klavyeyi F klavyeye dönüştürmek gibi taleplerle de karşılaşılmaktadır. Bu çevirme işlemi klavye üzerine kaliteli yapışkan etiketlerle yapılabildiği gibi, tuş takımı üzerinde bulunan tuşların yerleri değiştirilerek de gerçekleştirilebilmektedir. Yalnız çok dikkat edilmesi gereken konu, tuş değiştirme işlemi mutlaka deneyimli uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. Aksi durumda ters çıkarılan bir tuş yüzünden bile klavye tamamen çöpe gidebilmektedir. Tuşların değiştirilerek türkçeleştirilmesi ya da Q/F dönüşümünün sağlanması durumunda birkaç tuşun yerinde tam olarak değişiklik yapılamamaktadır.

Wi-Fi Arızaları Tamiri

     Kablosuz ağ adaptörü artık yeni dizüstü bilgisayarlar içinde standart donanım olarak gelir. Kablosuz internet yayınının olduğu her yerden kablo kullanmadan internet erişimini sağlayan bu karttaki arızalar ya sinyalin hiç gelmemesi ya da bağlantının sık sık kopması şeklindedir. Her iki durumda da bilgisayarın içindeki kablosuz ağ bağdaştırıcısının değiştirilmesi gerekir. Kablosuz ağ bağdaştırıcısını değiştirmek fazla maliyet gerektirmeyen bir işlemdir.

     Diğer Arıza Türleri

     Touchpad, sd-mmc kart okuyucu girişleri, usb girişleri, MMC ve xpress kart genişleme yuvalarında değişik türlerde arızalar meydana gelmektedir. Touchpad, bilgisayarın tümleşik faresidir. Harici fare olmadan fare işlevini gören touchpadlar arızalandığında hiçbir dokunmayı algılamaz ya da kendiliğinden kontrol dışı hareket eder. Bu arıza tamir edilerek veya değişim yapılarak giderilir.

     Usb girişi arızalarında dışarıdan takılan usb cihazlar algılanamaz. Usb girişinin sadece birisi arızalanmışsa mevcut giriş soketi arızalanmıştır. Eğer tüm usb girişleri arızalanmışsa anakart üzerindeki usb chipseti arızalanmıştır. Her iki durumda da anakatın marka ve modeline uygun yedek parça bulunarak tamir edilmesi mümkündür.

     Kart okuyucu girişi arızasında da bilgisayara takılan sd-mmc türü hafıza kartları okunamaz. Kart okuyucu en ekstra bileşenlerden biridir. Çoğu zaman arıza yaptığında tamir ettirilmemektedir. Yerine 3-5 dolarlık daha işlevli küçük harici usb kart okuyucular kullanılabilmektedir.

     Xpers ve MMC genişleme yuvalarındaki arıza durumlarında bu tür girişi destekleyen wireless, harici tv, ses ve ethernet kartı gibi kartlar çalışmaz. Eskiden çok yaygın kullanılan bu tür giriş kartları artık usb olarak üretildiği için genişletme yuvalarındaki arızalar çok zorunlu olmadıkça tamir ettirilmemektedir. Zorunlu durumlarda da ya tamirat ya da uyumlu yedek parçayla değişim işlemi yapılmaktadır.

Yazar

mustafaozdall

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Konuşmaya Başla
Yardıma mı ihtiyacınız var ?