Bilgisayar Atölyesi Olarak Müşteri Memnuniyetine Önem Göstererek Yıllardır Uzman Kadromuzla Garantili Olarak Hizmet Veriyoruz

Galeri

İletişim

Yakuplu Mahallesi Hürriyet Bulvarı 59. Sokak No: 28/A Beylikdüzü/İstanbul

0212 876 4707

Genel Macbook Notebook
Bilgisayarım Yavaş Çalışıyor

Bilgisayarım Yavaş Çalışıyor

Ssd nedir


Ssd yani tam adıyla solid state drive (katı hal sürücüsü) depolama sistemi olarak işlev gören ve verileri kalıcı olarak saklayan tümleşik devre elemanıdır. Mekanik disklerle Ssd arasındaki belirgin farklar fiziksel darbelere karşı daha dayanıklı,çok daha hızlıdır ve sessiz çalışır.Mekanik diskler (HDD) ortalama 150 MB/s okuma yazma hızısndayken Ssd ler ise minimum 550mb/s hızda çalışır.
Artık sıfır Bilgisayar alırken kesinlikle baktığımız ilk nokta ssd olup olmadığıdır.

Neden Ssd kullanmalıyız?

Ülkemizde dolar kurundan dolayı bilgisayar fiyatları çok pahalı ve elimizdeki yavaş bilgisayarları değerlendirmek ve tekrardan faal duruma getirmek için kesinlikle en önemli adım Ssd ile bilgisayarınızı tanıştırmaktır.
Müşterilerimizin bilgisayarım geç açılıyor,yavaş çalışıyor google a girmek için çok bekliyorum gibi şikayetlerinin kesin çözümünü herzaman ssd de buluyoruz. Günümüzde çok fazla meşhur olan bu bileşen ile tanışmayan herkese tavsiye ediyoruz .

SSD ile bilgisayarınızda neler değişir?

PC açılış süreleri inanılmaz derecede kısalır (Benim bilgisayarım artık en fazla 10 saniyede açılmış oluyor)
Aynı şekilde SSD üzerine kurulan program ve oyunların açılış ve kullanım süreleri de çok hızlıdır.
Bir dosyayı kaydetmek veya açmak için de aynı durum geçerlidir.
Dosya kopyalama ve taşıma işlemleri çok hızlıdır.
Bütün bunlar genel PC performansını da olumlu yönde etkiler.

Hangi SSD’yi almalı?

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, eğer ilk defa SSD alıyorsanız; ne alırsanız alın çok mutlu olacaksınız. Ancak tabi ki SSD alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.bunları servisimizde sizin için bizler değerlendirip sizlere sunuyoruz.

  1. Okuma/Yazma Hızları

Tercih edeceğiniz SSD’nin minimum okuma hızının 400MB/sn ve minimum yazma hızının 300MB/sn olması yeterlidir. Bunun üzerindeki değerler ilk SSD yatırımı için biraz pahalı olabilir ama bir Formula 1 arabası kullanıyormuşçasına hızlı bir bilgisayar için bu rakamların altına düşmemeniz şu an için yeterlidir.

  1. Sata III desteği

Birçok SSD modelleri Serial ATA (SATA) arayüzünü kullanır. Ancak hepsi en son versiyon olmadığı için performans açısından bazı limitler barındırır. Örneğin Sata I 1.5Gbps hızında veri transfer ederken, SATA II 3.0Gbps, SATA III ise 6Gbps hıza sahiptir. Hal böyle olunca SSD alırken SATA 3 almak her zaman daha iyidir. Ancak bu maddeyi anakartınızın desteğini de göz önüne alarak değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Çünkü anakartınız SATA 3 desteklemiyorsa, SATA 3 destekleyen bir SSD size hız anlamında bir şey sunmayacaktır.

  1. Gerçek hız değerlerine bakın

Birçok SSD üreticisinin ürün bilgisine yazdığı aktarım hızı verileri, gerçek okuma ve yazma hızlarıyla eşleşmez. Üreticiler minimum ulaşılacak hızı size garanti etmekle hükümlüdürler. O nedenle hangi SSD’nin gerçek hayatta maksimum değerlere ulaşabildiğini görebilmeniz tek yolu internette yapılan testlere bakmak. Bu konuda web sitemizde yer alan SSD incelemeleri, test verileri size yararlı olacaktır. Ancak bizim henüz incelemediğimiz bir ürünle karşı karşıyaysanız, Google sizi geri çevirmeyecektir.

SSD disklerde daha güvenli veri saklanır
Normal diskler, içerisinde mekanik parçalara sahip olduğundan düşme, çarpma ya da diğer darbe durumlarında kolayca bozulabilir. Ancak SSD disk içerisinde dönen bir parça bulunmadığı için daha dayanıklı ve güvenlidir. Böylece verileriniz her daim güven altındadır.

Servisimizde gün içerisinde ssd montajı yapılır ve siz müşterilerimize teslim edilir.

Türkiye’de kullanılan bazı ssd markaları

  • Bigboy Technology
  • Kingston Technology
  • Samsung
  • Corsair
  • Toshiba
  • Intel
  • James Donkey
  • OCZ
  • Transcend
  • Patriot
  • Hı-level
  • A-Data
  • STEC
  • Team Group
  • SanDisk
  • WD

Yazar

mustafaozdall

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Konuşmaya Başla
Yardıma mı ihtiyacınız var ?